Numblees®
fusie & overname

Behalve dat wij alle administratieve taken voor je kunnen uitvoeren met Numblees® Online, staan onze experts voor je klaar bij financiële- en strategische vraagstukken. We kunnen helpen bij aanvragen voor leningen, crowdfunding, bedrijfsverkoop- of overname en met het opstellen van een strategisch plan. Onze experts hebben veel praktijkkennis en ervaring als ondernemers. Ze spreken jouw taal en begrijpen de uitdagingen. 

Numblees® kan je ook helpen met een succesvolle overname.

Numblees® ondersteunt ondernemers bij aan- en verkoop begeleiding van ondernemingen, waarderingsvraagstukken van ondernemingen en met corporate recovery. Met een goede marktconforme waardering kun je verdere beslissingen nemen over het parcours dat je wenst af te leggen met je onderneming zowel bij verkoop als aankoop van aandelen en familiale overdracht van je onderneming. Je onderneming overdragen naar familie of derden, daar zorgen wij voor!

Hoeveel is jouw onderneming waard?

Geen eenvoudige vraag, want de correcte waarde hangt af van heel wat factoren: de sector waarin je actief bent, de vermogensstructuur, het gerealiseerde rendement én je budgettaire verwachtingen. Onze adviseurs brengen eerst jouw specifieke situatie in kaart alvorens de waarde te berekenen. Ze houden rekening met alle doorslaggevende parameters zoals de trends in de markt, welke prijzen worden doorgaans betaald en de meest relevante waarderingsmethodes.

Plannen voor de verkoop of overname van je onderneming?

Dit complexe proces is geen exacte wetenschap en vergt heel wat voorbereiding en coördinatie. Wij stellen samen met jou een gedetailleerd stappenplan op met een doordachte financiële en fiscale onderbouw. Dankzij onze persoonlijke aanpak op maat kun je het overnameproces maximaal laten renderen. In geval van familiale opvolging wordt je geconfronteerd met een erg specifieke en delicate problematiek.

Daarbij zijn er heel wat tegenstrijdige belangen in het spel, want het gaat om de overdracht van vermogen, schulden, rechten én plichten. Wat is je onderneming realistisch gezien waard? Wat zijn de mogelijke formules van overdracht op maat van je onderneming en jouw persoonlijke situatie? Kunnen je kinderen de overdracht financieel aan? We begeleiden je in de zoektocht naar een gezond evenwicht tussen familie, onderneming én vermogen!

Wij staan je bij in:

Onderzoek van de sterkten en zwakten van de onderneming.

  • Identificatie waarde creërende of -vernietigende elementen
  • Oplijsten van de mogelijke onderhandelingspunten
  • Juridische Due Diligence
  • Analyse vennootschapsdocumenten en -overeenkomsten
  • Inzicht juridische structuur
  • Controle verzekeringspolissen en vergunningen (in samenwerking met derden)
  • Onderzoek van de sterkten en zwakten van de onderneming
  • Identificatie waarde creërende of -vernietigende elementen

Due diligence.
We lichten je onderneming grondig door!

Om de verkoop van je onderneming, handelsfonds of bedrijfsafdeling doordacht af te sluiten, moet je weten of jouw onderneming verkoop klaarstaat : zijn alle facetten goed georganiseerd? Zijn alle risico’s ingedekt? Wat zijn de sterke en zwakke punten?

Ook in omgekeerde zin als je een onderneming wilt kopen. Is deze gezond? Zijn er geen lijken die uit de kast kunnen vallen? Zijn er waarborgen vereist voor potentiële risico’s? Wat zijn risico’s bij een fiscale controle? Is je dossier goed onderbouwd voor een fiscale controle?

Al deze facetten komen stelselmatig aan bod bij de uitvoering van een due diligence die wij op diverse vlakken voor je kunnen uitvoeren naargelang je wens en de noodzaak voor je onderneming.

Financiële Due Diligence
1
Fiscale Due Diligence
2

Adviseurs met persoonlijke ervaring in ondernemen.

Behalve dat wij alle administratieve taken voor je kunnen uitvoeren staan onze adviseurs voor je klaar bij financiële- en strategische vraagstukken. We kunnen helpen bij aanvragen voor leningen, crowdfunding, bedrijfsverkoop- of overname en met het opstellen van een strategisch plan. Onze experts hebben veel praktijkkennis en ervaring als ondernemers. Ze spreken jouw taal en begrijpen de uitdagingen.

Meer weten over onze adviseurs én wat wij voor jou kunnen betekenen als online administratiekantoor? 

Maak kennis met onze ervaren adviseurs!

We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Vul onderstaand “bel mij terug”-formulier in en we nemen contact met je op, of bel direct met ons kantoor: 085 22 21 810.

Numblees® neemt jouw boekhouding uit handen!

En dat alles voor een vast bedrag per maand met Numblees® Online Accountancy.

Geen papierwerk meer.

Weg met die perforator en die muffe ordners. Scan simpel je bonnetjes en wij zorgen dat ze in de juiste digitale mappen altijd eenvoudig vindbaar zijn.

Numblees® sparringpartner voor de ondernemer.

De boekhouding doen we geautomatiseerd. Zo blijft er genoeg tijd over om je te helpen je ondernemings-doelstellingen te bereiken.

Altijd en overal real time inzicht.

Waar je ook bent, overal heb je inzicht in je real time cijfers. Da’s accountancy van deze tijd.

Persoonlijke hulp bij overstappen.

Wil je graag naar numblees® overstappen, maar vind je opzeggen bij je huidige kantoor lastig? Geen probleem, wij helpen je bij een naadloze overstap.